Змішане, дистанційне чи звичне навчання: до чого готуються у Полтаві

За півтора місяця – 1 вересня – розпочнеться новий навчальний рік. Нині в Україні обговорюють, в якому форматі навчатимуться школярі.
У Міністерстві освіти і науки України готують три сценарії початку освітнього процесу, залежно від епідситуації в країні: звичайний формат навчання, дистанційне та змішане (навчання здійснюється як дистанційно, так і в освітній закладах). Раніше заступник Міністра освіти Любомира Мандзій зазначала, що для закладів освіти підготують методичні рекомендації, де буде прописана структура навчального року.
Як повідомив начальник Управління освіти Полтави Юрій Матвієнко на засіданні виконкому 22 липня, такий план ще не надійшов.
Зараз розробляється регламент запуску нового навчального року з дотриманням тих заходів безпеки, які будуть регламентовані головним санітарним лікарем. Поки проект не надійшов. Але вже повинні бути розроблені кілька сценаріїв розвитку подій з 1 вересня – це звична форма навчання, змішана й дистанційна”.
Якщо містам дадуть повноваження приймати рішення про організацію освітнього процесу, то у Полтаві вирішуватимуть, як працюватимуть школи, повідомила заступник міського голови Тетяна Юрченко.
Україна буде поділена на зони — червону, жовту, помаранчеву та зелену — залежно від епідситуації. Якщо у нас будуть такі повноваження вирішувати самостійно на місцях, то прийматимемо рішення, як працюватимуть школи у Полтаві. Добре, що у нас немає такого загострення пандемії, але ми не знаємо, що нас чекає восени. Ми тримаємо руку на пульсі. У будь-якому випадку ми за те, щоб діти навчались у соціумі, у закладах освіти. Але, якщо буде відповідна постанова, то будемо дотримуватись рекомендацій”
Джерело : соціальна мережа Фейсбук 
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар