Полтавщина презентувала топ-п’ятірку туристичних маршрутів

В обласній адміністрації у 5 разів "перевиконали план" щодо кількості "туристичних магнітів" Полтавської області.
25 "туристичних магнітів" Полтавщини запропонувала Полтавська обласна державна адміністрація для включення у програму "Магніти України" Державного агентства розвитку туризму. Про це повідомила заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко під час презентації "Туристичного атласу" розвитку галузі туризму в регіоні за участі голови підкомітету ВР з питань туризму Дмитра Нальотова та голови Державного агентства розвитку туризму Мар’яни Олеськів.
"Ми зосередилися на 25 "туристичних магнітах", які розділили за напрямками туризму: фестивально-подієвий, паломницький, археологічний, пізнавальний, оздоровчий, активний, промисловий. Та об’єднали ці магніти у топ-5 туристичних маршрутів тривалістю від 1 до 5 днів. Враховували можливість доїхати, стан доріг, наявність інфраструктури, можливість похарчуватися і зупинитися, а також "інстаграмність" місць, тобто можливість зробити яскраве фото, яке приверне увагу в соцмережах", – зазначила Катерина Рижеченко.
Серед запропонованих маршрутів:
- "Вікенд Полтавщиною", 3 дні (Полтава – Диканька – Опішня – Гоголеве – Полтава);
- "Мандруємо Полтавщиною", 5 днів (Полтава – Диканька – Гоголеве – Миргород – Опішня – Решетилівка – Полтава);
- "Сплав на байдарках по р. Ворскла", 3 дні (Кунцево – Кобеляки);
- "Більське городище", 1-2 дні (Полтава – Котельва – Більск – Полтава);
- "Промислова Полтавщина", 1 день (Полтава – Горішні Плавні – Полтава).
За словами заступниці губернатора, зараз ОДА працює над розробкою детальної стратегії розвитку регіону до 2027 року, де серед пріорітетів буде розвиток галузі туризму. Стратегія передбачатиме співпрацю з облавтодором щодо ремонту доріг, забезпечення доступу до інтернету в точках інтересу, наявність стоп-поінтів на маршрутах. 
Як повідомляв Zruchno.Travel, Офіс Перезидента України напередодні поставив задачу головам облдержадміністрацій сформувати управління з питань розвитку туризму та представити по три-п’ять "туристичних магнітів" у своїх регіонах.
Фото: www.facebook.com/ReznikNikolay
Джерело :соціальна мережа Фейсбук
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар