На Полтавщині перевіряють готовність закладів освіти до проведення ЗНО


На Полтавщині фахівці ГУ Держпродспоживслужби перевіряють готовність закладів освіти до проведення тестування з ЗНО, відповідно до вимог Головного державного санітарного лікаря України.
Про це повідомили у Полтавській ОДА.
Із 25 червня до 17 липня випускники складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. На Полтавщині  тестування складатимуть 13081 абітурієнтів. В області визначено 8 округів для проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Усього функціонуватиме 57 пунктів.
Але саме тестування може відбутися тільки, якщо будуть дотримані вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка № 24. Наразі, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби перевіряють, чи готові  заклади освіти до проведення тестування із ЗНО.
Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами, при складанні ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників та 2 інструктори.
Обов’язковою є дистанція 1,2 метри між учасниками в аудиторії, яка, безумовно, буде дотримана у зв’язку з епідемією. Соціального дистанціювання необхідно дотримуватися і біля входу в приміщення, у якому проходитиме тестування, щоб уникнути скупчення людей.
Пункти, де відбуватиметься тестування, повинні бути забезпечені медичними масками, безконтактними термометрами, дезинфікуючими засобами і захистом для медиків.
Нагадаємо, через різке збільшення кількості інфікованих на COVID-19, в Україні змінили формат проведення пробного ЗНО, але багато учасників по всій Україні, не змогли завантажити сайти регіональних центрів.
Джерело : соціальна мережа Фейсбук
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар